مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

حمام بردن كودك تا چه سني با والدين است؟ پوشش والدين در زمان حمام كردن كودك چگونه بايد باشد؟ اين سوالات از جمله سوالات پرتكرار والدين مي‌باشد كه بسيار مورد توجه روانشناسان نيز قرار دارد. معمولا اين مادرها هستند كه كودك را به حمام مي‌برند و اگر فرزند آن‌ها پسر باشد، ممكن است سوالاتي در ذهن او ايجاد گردد كه چرا بدنش با بدن مادرش متفاوت است. هر چه بچه‌ها بزرگ‌تر مي‌شوند، پدر و مادر بايد به اين موضوع توجه بيشتري كنند؛ چراكه شكل‌گيري هويت جنسي كودكان در سنين كم‌‎تر از شش سال بسيار اهميت دارد و داراي تاثيرات زيادي در دوران نوجواني و آينده آن‌ها مي‌باشد. شايد از نظر والدين برخي مسائل كم اهميت باشد اما مي‌تواند تبديل به يك فاجعه در آينده و بزرگسالي آن‌ها گردد. در ادامه به نكات مهمي پيرامون حمام بردن كودك اشاره كرده‌ايم.

منبع: حمام بردن كودك بر عهده كيست؟

حمام بردن كودك

حمام بردن كودك بايد با احتياط كامل صورت بگيرد. تا 6 سالگي كودك را به همراه خود يا والد هم جنس به حمام ببريد. پوشش والدين، والد هم جنس، سن بچه و … همگي بايد در نظر گرفته شود. تا زماني كه فرزندتان نسبت به جنسيت آگاهي نداشته باشد، ايرادي ندارد اگر با والدي غير هم جنس به حمام برود. منتهي در سن 6 سالگي آموزش به تنهايي حمام رفتن را به فرزند خود بياموزيد.

اينكه حمام بردن كودك بر عهده كيست بايد بر اساس خواسته، فرهنگ و ديدگاهي كه والدين دارند صورت بگيرد. به طور كلي بچه هايي كه در خانواده مذهبي به دنيا آمده اند، از ابتدا با والد هم جنس خود به حمام مي‌روند. به همين دليل است كه بنا بر فرهنگ و آيين خانواده ها متفاوت شكل مي‌گيرد.

پس از حمام بردن كودك بايد مراقب تغذيه، پوشاك و پوست بدن فرزند باشيد. پوست بچه ها بسيار ظريف است، بنابراين پس از حمام از كرم هاي مخصوص استفاده كنيد. براي تغذيه مناسب و دماي دوش آب نيز از پزشك مشورت بگيريد.

حمام بردن كودك با خود تا چه سني ممكن است؟

كودكاني كه كم‌تر از سه سال سن دارند، نسبت به جنسيت خود آگاهي ندارند. بنابراين مي‌توانيد آن‌ها را با خود به حمام ببريد و يا در مقابل او لباس‌هايتان را عوض كنيد.

اما پس از سه سالگي تا تقريبا چهار سالگي بهتر است از حمام بردن كودك جلوگيري كنيد. چراكه حتما سوالاتي براي او ايجاد مي‌شود و در ذهنش تصويرسازي‌هايي مي‌كند. لازم است اشاره كنيم كه اين موضوع را با شكل‌گيري حس جنسي در كودكان اشتباه نگيريد، منظور ما به وجود آمدن نوعي كنجكاوي در كودك است. بنابراين احساساتي كه در كودك سه تا چهار ساله شكل مي‌گيرد بسيار با احساسات دوران بلوغ متفاوت است.

نحوه حمام بردن كودك در سنين مختلف

حمام بردن كودك در سنين مختلف، اصول خود را دارد و ملزومات خود را مي‌طلبد كه والدين بايد از آن اطلاع داشته باشند. در ادامه به نحوه حمام بردن كودك در سنين مختلف پرداخته‌ايم.

🎀 از بدو تولد تا سه سالگي

براي حمام بردن كودك از بدو تولد تا 3 سالگي بايد به برخي نكات توجه داشته باشيد. مادر و يا پدر مي‌توانند فرزند خود را از سنين شيرخوارگي تا دو يا سه سالگي همراه خود به حمام ببرد. اما حتي در اين سنين نيز بهتر آن است كه لباس زير خود را درنياورند و قسمت تناسلي خود را بپوشانند. همينطور لازم است در نظر داشته باشند كه اگر فرزندان دو يا سه ساله خود را كه يكي دختر و يكي پسر هستند را با هم به حمام مي‌برند. آن‌ها هم لباس پايين تنه خود را به تن داشته باشند و كاملا لخت و برهنه نباشند.

كودكان متناسب با ويژگي‌هاي ذاتي خود از سنين دو تا سه سالگي متوجه جنسيت‌شان مي‌شوند. شما بايد با عنوان والدين در اين سن آموزش‎‌هاي لازم را به آن‌ها بدهيد و توضيح دهيد كه هيچ كس حق ديدن يا دست زدن به اندام خصوصي‌شان را ندارد. همينطور لازم است آن‌ها بدانند كه حتي والدين نيز مي‌توانند تا سن پنج يا شش سالگي در كنارشان باشند تا لباس‌هايش را عوض كنند و آن‌ها هم حق ديدن اندام خصوصي فرزندشان را پس از اين سن ندارند.

🎀 سن سه تا شش سالگي

حمام بردن كودك در سنين مختلف، بايد با بررسي هاي دقيق صورت بگيرد. با افزايش سن كودك و قرار گرفتن او در سنين سه تا شش سالگي، بهتر است فرزندان با والد همجنس خود به حمام بروند و بدن لخت والد غير هم جنس خود را نبينند.

بنابراين بهتر آن است كه در اين سنين وظيفه دستشويي بردن و حمام بردن كودك بر عهده والد همجنس‌شان باشد. در حالت‌هاي خاص اگر مادر مجبور است فرزند پسر خود را به حمام ببرد، بهتر است اينكار را با پوشش كامل انجام دهد. ديدن بدن عريان و برهنه مادر در سنين سه تا شش سالگي مي‌تواند يكي از محرك‌هاي جنسي آن‌ها در دوران بلوغ و نوجواني باشد و همين موضوع سبب انحرافات جنسي در آن‌ها گردد.

🎀 سن شش سالگي به بعد

پس از سن شش سالگي مادر به هيچ عنوان نبايد با فرزند پسر خود به حمام برود. از سويي ديگر بهتر است آموزش‎‌هاي لازم را در اين سن به فرزند خود بدهيد، كه خودش به صورت مستقل به دستشويي و يا حمام برود. بهتر است در ابتدا نظارتي بر روي او باشد. اما به تدريج بايد از عهده كارهاي شخصي خودش بربيايد. بنابراين حمام بردن كودك در اين سنين بايد بر عهده خودش باشد.

حمام بردن كودك با كدام يك از والدين بهتر است؟

همانطور كه توضيح داديم در سنين پايين حمام بردن كودك و يا عوض كردن لباس در حضور فرزندان اشكالي ندارد. در سنين بالاتر نيز نگراني‌هايي كه در اين زمينه وجود دارد به اين دليل است كه كودكان پيرامون اندام‌هاي خصوصي والد غير هنجنس خود كنجكاو مي‌شوند.

ممكن است در فرهنگ‌هاي مختلف حمام بردن كودك به شكل‌هاي متفاوتي از هم صورت بگيرد، اما بر اساس توصيه مشاوران و روانشناسان خانواده، بهتر اين است كه هر كودك با والد هم جنس خود به حمام برود تا زماني كه مستقل شود و بتواند به تنهايي از عهده انجام آن بربيايد.

حمام رفتن كودك با خواهر يا برادرش

اگر فرزند بزرگ‌تر شما، حمام بردن كودك را بر عهده مي‌گيرد، براي جلوگيري از به وجود آمدن سوء رفتارهاي جنسي در او، بهتر است نظارت كاملي بر روي اين موضوع داشته باشيد. چراكه هر رفتاري كه در اين سنين با كودك انجام شود، باعث به وجود آمدن سوالات مختلفي در ذهن او مي‌گردد و سبب شكل‌گيري خطاهايي در زمينه جنسي در آينده او مي‌شود.

حمام بردن كودك در فصل سرما

از دغدغه‌ها و نگراني‌هاي والدين، حمام بردن كودك در فصول سرد سال است. دليل اين نگراني نيز اين است كه مي‌ترسند فرزندشان سرما بخورد. به همين دليل اغلب والدين سعي مي‌كنند تعداد دفعات حمام كردن كودك را كاهش دهند. در ادامه به برخي نكات مراقبتي حمام بردن كودكان در سنين پايين اشاره كرده‌ايم.

✅ مراقبت از پوست كودك پس از استحمام

طبيعي است كه مادر ترجيح مي‌دهد در فصول سرد سال از آب گرم براي حمام بردن كودك استفاده كند. آب گرم سبب آسيب‌پذيري پوست لطيف كودك مي‌شود و حتي مي‌تواند باعث به وجود آمدن مشكلات پوستي در كودك همچون اگزما شود. بنابراين سعي كنيد براي جلوگيري از بروز مشكلات احتمالي، بدن كودك را پس از استحمام با لوسيون‌هاي مخصوص مرطوب نگه داريد.

✅ توجه به تغيير دماي محيط

توصيه مي‌شود در فصل هاي سرد سال وقتي قصد حمام بردن كودك را داريد، حمام را بيش از اندازه گرم نكنيد. دليل اين موضوع اين است كه با گرم شدن بيش از اندازه حمام، يك اختلاف دما ميان محيط حمام و خانه ايجاد مي‌شود و كودك با قرار گرفتن در محيط خانه ممكن است سرما بخورد.

همينطور بهتر است هنگام بيرون آوردن كودك از حمام از حوله‌هاي مناسبي استفاده كنيد. تا بتواند گرماي موجود در بدنش را حفظ كند و به يكباره در معرض هواي سرد قرار نگيرد.

✅ آماده كردن وسايل كودك قبل از حمام

قبل از حمام بردن كودك، سعي كنيد تمامي وسايلي كه براي استحمام او لازم است شامل حوله، پوشك، روغن بدن، لباس‌هاي كودك و … را آماده نماييد تا سريع‌تر بتوانيد او را پس از حمام كردن آماده كنيد.

✅ گرم نگه داشتن محيط حمام

قبل از حمام بردن كودك و درآوردن لباس‌هاي او، محيط حمام را گرم كنيد تا كودك به يكباره در محيط سردي قرار نگيرد.

✅ قرار دادن تدريجي كودك با در برابر آب

حمام بردن كودك بايد با آب به صورت تدريجي باشد. از قرار دادن يكباره كودك درون وان يا لگن آب خودداري كنيد. ابتدا از ريختن آب بر روي پاهاي كودك شروع كنيد و كم‌كم به بدن و ناحيه سر او برسيد. اينگونه بدن او به دماي آب عادت مي‌كند.

لازم است اشاره كنيم كه در همين زمان، ميزان گرما و يا سرماي آب را با بدن كودك‌تان تنظيم كنيد. ميزان دماي آب و گرم و يا سرد بودن آن براي ما با كودك بسيار تفاوت دارد و بهتر است با توجه به واكنش‎‌هاي او دماي آب را تنظيم نماييد.

✅ خشك كردن صحيح كودك

پس از حمام بردن كودك، بايد در نظر داشته باشيد كه گرم نگه داشتن پاها و سر او بسيار مهم است. بنابراين ابتدا پاهاي او را با جوراب بپوشانيد و سپس سر او را خشك كنيد.

اگر كودك شما موهاي بلندي دارد حتما از باد ملايم سشوار و يا حوله براي خشك كردن موهايش استفاده كنيد. در نهايت مي‌توانيد سر او را با يك كلاه بپوشانيد تا دماي بدن او متعادل گردد و از سرماخوردگي جلوگيري شود.

✅ نوشيدني‌هاي گرم پس از استحمام

شيطنت كودكان در محيط حمام، انرژي زيادي را از آن‌ها مي‌گيرد، به همين دليل معمولا كودكان پس از حمام كردن اشتهاي زيادي براي غذاخوردن دارند.

توصيه مي‌شود پس از حمام بردن كودك يك نوشيدني گرم و يا يك غذا همچون فرني را براي آن‌ها آماده كنيد تا ضمن برطرف كردن انرژي از دست رفته او، بدنش نيز همچنان گرم باقي بماند.

نكات پاياني حمام بردن كودك

  • در محيط حمام از اسباب بازي‌ها و وسايل مورد علاقه كودك استفاده كنيد تا اينكار براي او جذابيت بيشتري داشته باشد.
  • در داخل حمام مي‌توانيد فضايي دوستانه را براي كودك ايجاد كنيد و براي او شعرهاي كودكانه بخوانيد.
  • به هيچ عنوان كودك را در حمام تنها نگذاريد و اگر مجبور به ترك حمام هستيد؛ او را نيز با حوله پوشانده و بيرون بياوريد.
  • حمام كودكان را به خصوص در دوران بچگي سريعا به پايان برسانيد. 5 تا 10 دقيقه شستشو براي آن‌ها كافي است.
  • قبل از اينكه بند ناف فرزند بيفتد، از خيس كردن آن خودداري كنيد.

كلام آخر

حمام بردن كودك در سنين مختلف بايد به شيوه هاي متفاوتي صورت بگيرد. اول و آخر والدين هستند كه تصميم گيري مي‌كنند. اما اين موضوع را در نظر داشته باشيد كه حتي حمام بردن كودك نيز در تربيت او نقش مهمي را ايفا مي‌كند. بنابراين براي تربيت به شيوه مناسب بايد با روانشناسان و مشاورين متخصص مشورت كنيد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت حضوري و تلفني به مراجعين عزيز خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه حمام بردن كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: حمام بردن كودك بر عهده كيست؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/22  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 4
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب